Verkleij Light & Camera

Over Fiona Verkleij

In 2016 studeerde Fiona af aan de HKU als cameravrouw met de films Coco Cabasa(geselecteerd voor de IDFA studentencompetitie), Salem Reed(documentaire) en De laatse letters(fictie). Door de jaren heen is ze zich gaan profileren als documentaire cameravrouw met betrekking op maatschappelijk, sociale onderwerpen. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan met het draaien in het buitenland(waaronder ook risicogebieden), voor de korte documentaire over Cycle for girls in Vietnam, Coco Cabasa in Tunesië, en wat kleinere projecten in Mexico en Peru.

Een cameravrouw kan natuurlijk niet zonder licht en daarom is het belichtersvak er stiekem ook ingekropen. Wat begon als noodzakelijke nieuwsgierigheid naar het vak, werd een heuse interesse en sindsdien is ze regelmatig als lichtassistent aan de slag. Denk hierbij aan fictietitels als De ontsnapping, maar ook korte projecten als videoclips, commercials en documentaires.

De mensenkennis opgedaan bij documentaires, maken bedrijfsfilms een goede combinatie. Op die manier is het mogelijk de diepte in te gaan met brainstormen over je target audience en hoe je deze het beste kunt benaderen. Daarbij is het doel natuurlijk om de boodschap van de promotie op een originele en creatieve manier uit te werken.

Samenwerking is enorm belangrijk in de filmindustrie, daarom staan we ervoor open om je concept te horen en om er samen over na te denken. Door te sparren en van twee kanten input te geven, ontstaan nieuwe ideeën die het geheel tot een hoger level weten te brengen.

Mocht u interesse hebben, meer informatie willen of een concept willen bespreken dan is dat altijd mogelijk via de contact pagina.